VIDEO: Při mezinárodním policejním mistrovství ČR v jezdectví složí přísahu noví policisté

Foto: Policie JMK

BRNO –  Diváky Mezinárodního policejního mistrovství České republiky 2023 v jezdectví čeká i letos atraktivní program. Mistrovství bude zahájeno v centru Brna na náměstí Svobody už v pátek 9. června v 16:30 hodin slavnostním defilé a nástupem jednotlivých ekip.

Svou účast na Mezinárodním policejním mistrovství České republiky 2023 v jezdectví v Brně přislíbili zástupci nejen domácích oddílů služební hipologie, ale i jízdní policie z Německa, Slovenska, Polska, Maďarska a Velké Británie. „Ještě než náměstí Svobody ovládnou jezdci na koních, připravili jsme v centru města bohatý program, který odstartuje od 9:00 hodin „Den policie“ s ukázkami činností policie a nejen toho nejmodernějšího, ale i historického vybavení,“ informovala policejní mluvčí Petra Ledabylová. V 15:00 hodin proběhne slavnostní slib nových příslušníků, kteří rozšíří řady jihomoravské policie. Od 15:30 si diváci budou moci vychutnat koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V sobotu 10. června v 10:00 hodin odstartují samotné závody. Jezdce na koních čeká v areálu Panská Lícha v Brně nejen skokové derby, ale také policejní parkur, který prověří souhru koně s jezdcem a divákům přiblíží policejní práci jízdních jednotek.  V areálu bude po celý den k vidění nejen výstroj a výzbroj policistů, ale i ukázky činnosti služební kynologie či Speciální pořádkové jednotky. Exkurzi do historie nabídne také expozice Klubu policejní historie Brno. „Vstup do areálu je bezplatný, k dopravě doporučujeme využít autobus č. 57 směr Soběšice a Vranov, zastávka Panská Lícha. Všechny zájemce srdečně zveme,“ dodala Ledabylová.