Část dálnice nového obchvatu Frýdku-Místku je v hrozném stavu. Víme, kdy bude opravená

Foto: Město Frýdek-Místek

FRÝDEK-MÍSTEK- Zhruba půlkilometrový úsek loni otevřeného obchvatu Frýdku-Místku je kvůli nutným opravám uzavřený. Ředitelství silnic a dálnic opakovaně reklamuje cementobetonový povrch dálnice ve špatném stavu. Opravu zaplatí zhotovitel stavby. Dělníci s těžkou technikou se opět přesunuli na obchvat, bohužel kamiony opět brázdí centrum města. Rekonstrukce vadných úseků, je podle Ředitelství silnic a dálnic naprosto nezbytná.

Projíždí se opět centrem

Město se načas vrací do režimu před zprovozněním čtvrt století očekávané objízdné trasy okolo města a řidiči mířící do Beskyd musí opět projíždět centrem. Povrch v celkem zhruba půlkilometrovém úseku vykazoval vady, které by nebyly slučitelné s provozem komunikace. Jedná se o zhruba 250 metrů na komunikaci D56, a dále 100 a 150 metrový úsek na D48 ve směru na Nový Jičín a v opačném směru.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zhotovitel vše zaplatí, je to jeho chyba

Opravy již začaly na zásadní části komunikace v oblasti křížení dálnic D56 a D48 ve směru z Ostravy na Frýdek-Místek. Betonový povrch je nutné vybourat a položit znovu, dojde také sanaci další vrstvy komunikace. Obyvatelé Frýdku-Místku, kterým se po spuštění obchvatu výrazně ulevilo od kamionů v centru, se budou muset obrnit trpělivostí. „Problém nastal kvůli nedodržení technologické kázně při pokládce materiálu. Samozřejmě, vše jde na vrub zhotovitele. Znamená to, že stát, potažmo Ředitelství silnic a dálnic, to nebude stát ani korunu. Vše platí zhotovitel ze svých finančních prostředků,“ upřesnil generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

Omezení potrvají měsíc

ŘSD předpokládá, že opravy budou hotovy do konce června 2023. Dále uvedlo, že kompletně a bez jakéhokoliv omezení by měl být obchvat spuštěn do konce července letošního roku. „Plánovali jsme bývalý průtah neboli Hlavní třídu postupně zklidnit, udělat bezpečnější a vrátit ji do užívání občanům. V této souvislosti chystáme některé drobné úpravy, které se posouvají mírně v čase. Věřím, že v letošním roce již budou opravy definitivně ukončené a tranzitní doprava, která město dusí, definitivně zmizí,“ uvedl primátor Frýdku-Místku Petr Korč.

Celá stavba bude pak i nadále podrobována pravidelným kontrolám ze strany ŘSD. Obchvat Frýdku-Místku se začal stavět v roce 2018 a náklady se šplhají na 4 miliardy korun.