Křížil a šlechtil konopí. Policisté v bytě zajistili drogy za více než milion

Foto: Policie JMK

BRNO – Jednapadesátiletý dealer v centru Brna zřejmě bezmezně věřil ve rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Drogy prodával z pronajatého bytu jen pár stovek metrů od policejní služebny.

netrvalo dlouho, než obchodní činnost dealera upoutala pozornost policejních specialistů z TOXI teamu. Proto v minulém týdnu dealera neohlášeně navštívili v jeho bytě. Že policisty nečekal, bylo zřejmé i z toho, že po otevření dveří se z bytu vyvalil hustý dým typického konopného zápachu. „Uvnitř kriminalisté potom zajistili marihuanu v hodnotě převyšující milion korun,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka a doplnil, že množství drogy bylo opravdu značné. Skladoval ji v několika velkých nákupních taškách a dalších obalech. Sortiment konopí měl opravdu široký, svým zákazníkům dával vybrat hned z několika různých odrůd. „Podobně široké byly i jeho znalosti z oblasti biologie. Pozoruhodná byla zejména jeho sbírka více než dvou tisíc různých semen marihuany. Policistům přiznal, že i on sám různé rostliny šlechtí a kříží, aby pak měly požadované vlastnosti. Dealer je nyní podezřelý z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy za který mu hrozí až pět let za mřížemi,“ doplnil Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

 

Foto: Policie JMK