Milovníci květin se mohou přihlásit do soutěže Rozkvetlý Valmez

Ilustrační foto

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Každý, kdo se stará o svou zahrádku nebo balkon a chce se podělit o svou radost s ostatními má možnost přihlásit se do soutěže Rozkvetlý Valmez. Ty nejkrásnější květinové výzdoby pak získají finanční odměnu.

Valašské Meziříčí se v péči o zeleň postupně stává příkladem pro další obce z blízkého i širokého okolí. V průběhu roku ve městě rozkvétá množství záhonů s nejrůznějšími druhy trvalek a cibulovin, vždy v létě prokoukne náměstí i jeho okolí díky květinové výzdobě a potřebná péče se věnuje novým i stávajícím dřevinám. Díky společnosti Městské lesy a zeleň se z Valašského Meziříčí stalo rozkvetlé město. Pozadu nezůstávají ani obyvatelé, kteří krášlí své balkony, předzahrádky, okna i okolí škol. Aby město ocenilo jejich píli, vyhlásilo soutěž. Stačí do 31. srpna zaslat na email  stritezska@muvalmez.cz fotografie doplněné o jméno, telefonní číslo, adresu a soutěžní kategorii.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Soutěžní kategorie

A: předzahrádky (rodinné, řadové a bytové domy: samostatně oddělený prostor od zahrady před domem, viditelný z ulice)

B: soukromé zahrady (rodinné, řadové a bytové domy: ovocné, okrasné, přírodní, japonské, technické a další zahrady)

C: květinová výzdoba oken a balkónů bytových a rodinných domů

D:  zahrady mateřských a základních škol

Vítězové v kategoriích A až C obdrží poukázky na nákup zahradnických potřeb a sazenic:

  1. místo 5 000 Kč
  2. místo 3 000 Kč
  3. místo 2 000 Kč

Cena pro školy: Výše uvedené finanční odměny budou určeny na nákup zahradnických potřeb, květinové realizace nebo na vzdělávací program zaměřený na péči o zahradu.