Na akci Bílý kámen budou vypraveny speciální vlaky

OLOMOUCKO – V sobotu 17. června se uskuteční tradiční cykloturistická akce na území Vojenského újezdu Libavá – Bílý kámen 2023. Ve spolupráci s organizátory již 29. ročníku oblíbené akce vypraví České dráhy speciální vlaky z Olomouce do Moravského Berouna a také z Ostravy do Budišova nad Budišovkou a zpět. Tyto spoje zajistí dopravu jak vlastních účastníků, tak i jejich jízdních kol do zajímavých míst jinak celoročně uzavřeného vojenského újezdu.

V sobotu 17. června se uskuteční oblíbená akce Bílý kámen, o které jsme vás informovali již v tomto článku. České drahy opět vypraví speciální vlaky pro účastníky akce. Cyklovlak do Moravského Berouna bude odjíždět z olomouckého hlavního nádraží v 8:35 hodin. Na své trase zastaví ve stanicích a zastávkách v bezprostřední blízkosti otevřených vstupů do vojenského újezdu. “Ve vlaku, kde bude platit jízdné jak podle tarifu ČD, tak i podle tarifu IDSOK, bude k dispozici 242 míst k sezení a 116 míst pro jízdní kola,” informoval  mluvčí Českých drah Lukáš Kubát. Na zpáteční cestu vyrazí v 10:38 hodin z Moravského Berouna. Jízdní řád najdete pod článkem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Spěšný vlak do Budišova nad Budišovkou bude odjíždět z nádraží Ostrava střed v 7:08 hodin a do svého cíle přijede v 9:09 hodin. Tento vlak bude zastavovat ve vybraných stanicích na trase a  nabídne 35 míst pro kola. Zpět do Ostravy pojede mimořádný vlak z Budišova nad Budišovkou v 16: 38 hodin.

Než vyrazíte

Na webu pořadatele najdete potřebné informace k akci i mapu, která zobrazuje jednorázově povolené cesty ale také celoročně otevřené cyklostezky.