Srážka aut na Pelhřimovsku skončila dvěma zraněnými. Řidička nedala přednost

Foto: Policie ČR

PELHŘIMOV – Nedání přednosti v jízdě stálo za nehodou, k níž došlo ve čtvrtek dopoledne u Černovic na Pelhřimovsku. Řidička Dacie vjela do křižovatky, i když zprava přijíždělo jiné vozidlo. Jeho posádka skončila v nemocnici.

Dopravní nehoda se stala ve čtvrtek 15. června kolem půl jedenácté dopoledne v katastru obce Černovice. „Sedmapadesátiletá řidička vozidla Dacia jedoucí ve směru od obce Stružky vjela do prostoru křižovatky ve chvíli, kdy z pravé strany přijíždělo osobní vozidlo Škoda, které jelo směrem na obec Benešov, a došlo ke střetu, uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Škodovka byla nárazem odmrštěna do příkopu. Při nehodě se zranila její řidička a spolujedoucí, obě byly záchrannou službou převezeny do nemocnice. Dechové zkoušky obou řidiček byly negativní. Škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 230 tisíc korun. „Dopravní nehodu šetří policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov,“ dodala mluvčí.