Hokejové SHC Klatovy mizí po dvaadvaceti letech z druhé ligy

KLATOVY – To, o čem se v hokejových kuloárech už nějakou dobu mluvilo potichu, se bohužel stalo smutnou skutečností. Hokejový klub SHC Klatovy nepodal přihlášku do nadcházejícího ročníku 2. ligy, kterou hrál nepřetržitě od roku 2001.

O aktuální situaci ve třetí nejvyšší domácí soutěže informovalo vedení Českého svazu ledního hokeje i početný Fanklub HC Klatovy na svých sociálních sítích a další kluby 2. ligy – z ní z finančních důvodů odstoupil i HC Jablonec nad Nisou a zůstal v ní Wikow Hronov, který sice skončil poslední a měl hrát po sestupu Krajský přebor Královehradeckého kraje. Po odstoupení Klatov a Jablonce, ale ve druhé lize zůstal. Do druhé ligy přes kvalifikaci postoupily HC Kralupy nad Vltavou a Technika Brno.

Důvodem, proč SHC Klatovy opouští druhou hokejovou ligu, mají být finance, které se Senior HC, pravděpodobně nepodařilo sehnat. „Brzy vydáme tiskovou zprávu, ve které se vedení k celé situaci vyjádří,“ sdělil jednatel SHC Klatovy Radek Mužík.

Jisté je to, že 1. června už proběhl aktiv druholigových klubů v Praze, na kterém se rozhodlo o podobě příštího ročníku druhé hokejové ligy, přičemž systém zůstává stejný jako vloni a hrát se bude znovu ve dvou skupinách.

Ve skupině VÝCHOD se nově objeví Draci Šumperk, kteří sestoupili z první Chance ligy, a také brněnská Technika, která si účast vybojovala po výhře v Krajském přeboru Jihomoravského kraje a v následné baráži po vítězství nad Pelhřimovem.

Na západě si právo druhé ligy vydobyly stejnou cestou i Kralupy nad Vltavou (vyhrály Středočeský krajský přebor a následnou baráž nad Bílinou) a pokračovat bude i Hronov. Ten sice vloni sestoupil, ale licenci za symbolickou částku jedné koruny odkoupil  od HC Jablonec nad Nisou, kde rovněž došly peníze.

V Klatovech by se měl hrát Krajský přebor mužů pod hlavičkou HC Klatovy, pod kterou nastupují i mládežnické výběry, které by měly startovat v regionálních ligách.