Cizinec řídil zfetovaný, a navíc neměl řidičák. Auto bylo již vyřazené, bez SPZ

Ilustrační foto

JIHLAVA – Běžná policejní kontrola odhalila v sobotu večer v Jihlavě řidiče pod vlivem drog. Sedmadvacetiletý muž zároveň nevlastní řidičský průkaz a vozidlo, které řídil, bylo už před dvěma lety vyřazeno z provozu.

Osobní vůz Volkswagen Polo zastavili policisté v sobotu 17. června po sedmé hodině večer na ulici Žižkova v Jihlavě. V rámci kontroly řidiče vyzvali k testu na omamné a psychotropní látky. „Výsledek testu byl pozitivní na kokain. Následně byl muž vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocničním zařízení, což bezdůvodně odmítl,“ uvedla mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté následně ověřili, že řidič, cizí státní příslušník, není držitelem řidičského oprávnění. Dále zjistili, že vozidlo nemá registrační značky, které mu byly přiděleny, a že na jaře roku 2021 bylo vyřazeno z provozu. „Sedmadvacetiletému muži byla uložena kauce ve výši 10 tisíc korun. Muž je podezřelý ze závažných přestupků na úseku dopravy, které policisté šetří,“ uzavřela mluvčí.