S tropy udeří silné bouřky, varují meteorologové

Ilustrační foto

ZLÍNSKÝ KRAJ – Vysoké letní teploty dnes začnou doprovázet bouřky. Alespoň tak to vypadá podle výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu, která se týká celého území republiky včetně Zlínského kraje.

Varování vejde v platnost s 13. hodinou a potrvá až do čtvrteční 3. hodiny ranní. „Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek, při kterých se vyskytnou nárazy větru až 80 kilometrů v hodině, kroupy a přívalový déšť,“ stojí ve vydané výstraze.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podobnému počasí se nevyhneme ani v následujících dnech, ve čtvrtek se navíc teploty znovu přehoupnou přes 31 °C. „Ve čtvrtek odpoledne, večer a v noci na pátek se místy od západu vyskytnou silné nebo velmi silné bouřky doprovázené především silnými nárazy větru a většími kroupami,“ upozorňují meteorologové.

Lokálně můžeme očekávat přívalový déšť, který zatopí malé toky, podchody nebo podjezdy. Nárazy větru mohou také lámat větve stromů. „Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ doporučují odborníci z ČHMÚ.