Novopečeným maminkám v přerovské porodnici zajistí příjemnou teplotu na pokojích nová klimatizace

Ilustrační foto

PŘEROV – Optimální tepelný komfort maminkám i miminkům na porodním oddělení Nemocnice AGEL Přerov zajistí nová klimatizace v hodnotě přes 700 tisíc korun. Ta je nově nainstalována ve všech pacientských pokojích a ročně by mohla posloužit stovkám novopečených maminek i novorozených miminek.

„V uplynulých týdnech jsme na porodním oddělení provedli instalaci klimatizace, která doposud na pokojích pacientek úplně chyběla. Věřím, že v horkých letních měsících tuto novinku maminky s dětmi velmi ocení,“ říká Jiří Ševčík, předseda představenstva společnosti AGEL Středomoravská nemocniční, pod kterou spadá i Nemocnice AGEL Přerov. Na pořízení klimatizace se finančně podílela nemocnice společně s Olomouckým krajem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Cílem investice je přitom především zlepšit prostředí pro novopečené maminky. „Těhotným ženám, rodičkám i novopečeným maminkám se snažíme dlouhodobě nabízet co nejpříjemnější podmínky a nejmodernější služby, aby se u nás cítily dobře a pobyt u nás byl pro ně příjemným zážitkem, na který budou chtít vždy vzpomínat. Věřím, že i nová klimatizace bude dalším dílkem skládanky, který k celkové spokojenosti přispěje,“ dodává Jiří Ševčík s tím, že klimatizace je již v plném provozu.

Další nadstandardní pokoje

Touto investicí  přitom rozvoj porodnice v Nemocnici AGEL Přerov zdaleka nekončí. Aktuálně probíhá  ve spolupráci s Olomouckým krajem příprava na další úpravu porodního oddělení, a to v podobě vybudování dvou nových nadstandardních pokojů. V současnosti má nemocnice k dispozici takovýto pokoj pouze jeden, přičemž zájem o něj je enormní. Předpokládaná hodnota investice je zhruba 2,6 milionu korun.