Přelom prázdnin je v Písku časem pro pohádky a hudbu

PÍSEK – V Písku to žije celé léto. Nevěříte? Tady máte důkaz. Stačí se jen podívat na přelom prázdninových měsíců a nebudete vědět, kam dřív. Za swingem, pohádkou, nebo snad na nějaký koncert? Vybírejte!

Nemusíte mít obavy, že by Swing band Tábor přivezl 20. července v 19 hodin do Palackého sadů jenom swing a jazz. Naopak, můžete se těšit na hudbu z různých oblastí, protože toto těleso pokrývá všechny žánry. Vydáte se na cestu za písněmi zlaté éry big bandů? Dobře děláte, protože na jejím konci uslyšíte i písně z posledního alba Radost z úlovku. Na nezapomenutelný hudební zážitek plný energie a radosti se tak můžete těšit už dnes!

Na stejném místě se 27. července potkáte s neposlušnými kůzlátky. Veršované loutkoherecké představení přiveze divadlo Pruhované panenky. Loutky jsou vyrobeny z ovčího rouna a celým představením vás doprovodí i písničky za doprovodu flétny a kytary. Nebude chybět ani interaktivní dílna, v níž se vaše mrňata písničky naučí a pak si je i společně zazpívají. Zároveň si tu mohou i svoje vlastní kůzlátka vyrobit. Pohádka O třech neposlušných kůzlátkách začíná v 18 hodin.

V dobré společnosti kapely D.Y.K. a českého zpěváka a herce Vojtěcha Dyka se ocitnete 3. srpna v 19.30 hodin v letňáku. Než však vyplujte na vlnách černošské hudby soulu, funku a jazzu, můžete obdivovat výrazový tanec studia Flash Dance Labuť Písek na téma Šumavský otčenáš a Anděl Páně II.

Hned 4. srpna se zase vraťte do Palackého sadů, abyste se mohli zaposlouchat do jazzu. Sedmý ročník festivalu Jazz in Písek vám nabídne jazzové trio BLUMS, legendární skupinu Jazz Q a svou tvorbu tu představí i mladá písničkářka a skladatelka Nika.