Na Žerotínce opravují hřiště, bude sloužit dětem i veřejnosti

Zdroj: Valašské Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Základní škola Žerotínova se dočká nového multifunkčního hřiště. V těchto dnech probíhají stavební práce, jakmile bude hotovo, areál poslouží žákům i veřejnosti.

Práce začaly odstraněním původních povrchů a herních prvků. „Aktuálně zde probíhá terénní modelace a práce na montáži základových konstrukcí. Protože se jedná o kompletní rekonstrukci hřiště ZŠ Žerotínova, počítáme s náklady 19 milionů korun, které se nám podařilo soutěží oproti původnímu projektu snížit o celkem sedm milionů,“ neskrýval spokojenost starosta Robert Stržínek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pokud vše půjde podle plánu, rekonstrukce skončí v prosinci a příští rok na jaře si už žáci zasportují na novém hřišti. To se bude skládat z atletické dráhy, fotbalového hřiště pro malou kopanou a multifunkčního hřiště pro házenou, basketbal a volejbal. Chybět nebude ani zázemí pro atletické disciplíny, tedy skok do dálky, vrh koulí a skok vysoký. Dopoledne bude hřiště sloužit škole, odpoledne se zde vyřádí sportovní kluby a veřejnost.