Mlžítko je znovu v provozu, nově ho hlídá kamera

Foto: město Zlín

ZLÍN – Mlžící brána před tržištěm přestala minulý týden na několik dní fungovat. Příčinou bylo poškození, které způsobili lidé zásahy do vodních trysek. Magistrát proto přijal několik opatření, které mají situaci zabránit.

Vodní prvek se nezapíná žádným tlačítkem, navržený je tak, aby ho automaticky spouštělo tepelné a časové čidlo. „Problém se projevil v provozu, kdy například do prostoru mlžítka vběhla školní třída a rozdováděné děti mačkaly trysky, až systém poškodily. Bohužel, stejně si počínali i někteří dospělí,“ vysvětlil Rostislav Bajza z Odboru městské zeleně, Magistrátu města Zlína, který má mlžné zařízení ve správě.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Město nyní hledá řešení, která stejnému problému do budoucna zabrání. „Prozatím jednáme s výrobcem o umístění záslepek spodních trysek, abychom znesnadnili lidem manipulaci. Zároveň k mlžnému zařízení umístíme informaci, že se vodní mlha spouští automaticky podle teploty,“ nastínil náměstek primátora pro oblast městské zeleně Michal Čížek.

Vedení Zlína také upozorňuje občany, že i v případě nezáměrného poškozování, se stále jedná o vandalismus, který působí škodu na městském majetku. Aby zabránilo dalšímu ničení, umístilo do blízkosti kameru, na kterou dohlíží městská policie.