Sklářské slavnosti lákají i na koně

zdroj: Policie JMK

ANNÍN – V Anníně na Sušicku začala tradiční sklářská pouť, dnes odpoledne potěší návštěvníky sklářské obce sušičtí muzikanti Paddy´s Bangers, poté folkový Pacifik, zatančí Annínské ženy a večer zazpívá Karel Kahovec.

Zítra, v neděli si přijdou na své například ti, kteří mají rádi písně dua Simon and Garfunkel. Jejich písně zazpívají Adam Kubát a Pavel Křivák v kapli nad sklárnou v Anníně, a to v 19.30 hodin.

V sobotu zájemce vozí po Anníně kočár tažený koňmi. Oba víkendové dny lze vidět při práci skláře a brusiče, můžete navštívit kostel Mouřenec nebo kapli v Anníně, popřípadě muzeum lehkého opevnění – takzvaný řopík. Chybět nebudou pochopitelně pouťové stánky a atrakce.

Ve stodole na návsi mohou účastníci tradiční poutě navštívit výstavu kreslených novinových vtipů od annínského malíře Václava Součka (1932-2016). Při pouti vzpomenou domácí také na paní Annu Chodlovou, která byla do letošního roku nejstarší obyvatelkou Annína, která se pravidelně účastnila pouťových slavností a která se před několika lety při sčítání Aniček v Anníně coby nejstarší Anna v Anníně dostala i do České knihy rekordů.