Do školy bezpečně. V Tomkově ulici v Olomouci vzniká nový přechod

Foto Google Maps

OLOMOUC – Děti a studenti, kteří navštěvují školy v blízkosti Tomkovy ulice Olomouci – Hejčíně, by měli mít od nového školního roku bezpečnější přecházení přes silnici. V Tomkově ulici se totiž začíná stavět nový osvětlený přechod pro chodce. V průběhu stavby budou muset řidiče počítat jen s drobným omezením.

Nový přechod pro chodce vzniká v Tomkově ulici v blízkosti křižovatky s Ladovou ulicí, na vedlejší silnici. „Stavba nového přechodu probíhá v místě, kde na Tomkovu ústí stará panelová cesta vedoucí shora od rodinných domů a areálu bývalé přírodovědecké fakulty. V okolí Tomkovy ulice vznikly v minulých letech další školy a od autobusových zastávek je třeba děti a studenty bezpečně převést přes komunikaci,“ vysvětluje náměstkyně olomouckého primátora Miroslava Ferancová. Přechod bude nasvícený a nové budou také navazující zpevněné plochy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Pro řidiče jen drobná omezení

Během stavby přechodu bude Tomkova vždy na dobu nezbytně nutnou zúžena o manipulační a stavební prostor kvůli pokládce nových silničních obrub. „Jakmile se bude pokládat nová živičná vrstva, bude nutné komunikaci na dva dny uzavřít, to je v plánu o víkendu 12. a 13. srpna,“ upřesňuje vedoucí odboru dopravy a územního rozvoje na olomoucké radnici Marek Černý.

Ve dnech úplné uzavírky povede objízdná trasa přes Ladovu, Tomkovu, Balbínovu a Horní Hejčínskou. Úplná uzavírka bude také znamenat změnu pro autobus číslo 18. Ten pojede v úseku mezi zastávkami Ladova a Řepčín, Máchova v obou směrech po objízdné trase ulicemi Ladova – Tomkova – Na Trati – Svatoplukova – Řepčínská. Na objízdné trase bude obsluhovat zastávky Na Trati a Svatoplukova v obou směrech. Zastávky Tomkova, Řepčínská a Řepčín, škola nebudou obsluhovány.

Stavba skončí 1. září.