Od 3. září dojde ke změnám autobusové dopravy na Kralupsku!

Ilustrační foto: IDSK

KRALUPY NAD VLTAVOU – V souvislosti s požadavky obcí v okolí Kralup nad Vltavou dojde od 3. 9. 2023 k dopravní optimalizaci. Týká se oblasti Zákolanska a Otvovicka s přesahem do obcí Tursko, Holubice, Dolany nad Vltavou a města Kralupy nad Vltavou.

Dopravní řešení podle Vlastimil Janouška, vedoucího oddělení projektování dopravy IDSK, výrazně zlepší přehlednost v zastávce Kralupy n. Vltavou, Hybešova zavedené na podzim minulého roku.
Namísto vybraných spojů linky 316 a 457 v obráceném sledu bude zastávka obsluhována jednotně spoji autobusové linky 856. Vybrané spoje pojedou ke gymnáziu či na hřbitov.

Nová linka 856

Zavádí se nová midibusová linka 856 v trase Kralupy n. Vlt., Žel. st. – Kralupy n. Vlt., Hybešova – Holubice – Otvovice – Zákolany. Vvybrané spoje pojedou přes zastávky Kralupy n. Vlt., Hřbitov, Kralupy n. Vlt., V Zátiší, Kralupy n. Vlt., U Jízku.

Zkrácení linky 646

Linka 646 se zkrátí od Roudnice nad Labem o úsek Kralupy n. Vlt., Hřbitov – Holubice. V úseku  Kralupy n. Vlt., Žel. st. nastane dílčí omezení spojů, které částečně nahradí spoje linky 856.

Víkendové spoje

Linka 316 z pražské Bořislavky bude v úseku Holubice – Kralupy n. Vlt., Žel. st. povede opět všemi spoji jednotnou trasou přes zastávku Kralupy n. Vlt., Gymnázium. Nově se v tomto úseku zavedou  i dva víkendové páry spojů. Dále se zřizudí zastávka Dolany n. Vlt., Debrno, rozc.

Rušený školní spoj

Na autobusové lince 457 se ruší školní spoje pro obsluhu zastávky Kralupy n. Vlt., Hybešova, které nahradí nová linka 856.