Požár v ulici Rumiště byl objasněn. Z pokusu o vraždu byl obviněn cizinec

Foto: HZS JMK

BRNO – Brněnským a krajským kriminalistům se povedlo objasnit případ požáru v ulici Rumiště v centru Brna, který se stal ve středu 12. července.

O požáru v ulici Rumiště v centru Brna jsme psali v článku. Dva lidé při něm utrpěly vážná zranění, od udušení nebo dokonce uhoření je uchránila jen pomoc statečného svědka a rychlý příjezd hasičů, záchranářů, strážníků a policistů. Na základě výpovědí svědků se kriminalistům podařilo vytipovat podezřelého muže. Jak uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb, při vyšetřování se ukázalo, že šlo o bývalého manžela poškozené, který měl dokonce s dvojicí opakovaně konflikt a měl jim i vyhrožovat. Tuto skutečnost však kriminalistům poškozený nejprve popřel, možnost konfliktu připustil popálený muž až o několik dnů později. Sedmatřicetiletého podezřelého muže se také podařilo zpětně dohledat na kamerovém záznamu nedaleko místa činu. Vypátrali jej policisté z oddělení hlídkové služby v ulici Úzká. Při zadržení i výslechu nejdříve jakoukoliv vinu odmítal, později se i pod tíhou důkazů přiznal. „Nemalou roli v konfliktu sehrál alkohol a partnerské vztahy. Muž je stíhán vazebně za zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu. Hrozí mu odnětí svobody na 15 až 20 let nebo i výjimečný trest,“ doplnil Šváb.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.