VIDEO: Muž v Letonicích skončil v sutinách štítové zdi domu. Lidé ho vytáhli před příjezdem záchranářů

Foto: HZS JMK

VYŠKOV – Ve středu zasahovaly jednotky hasičů a záchranáři v Letonicích na Vyškovsku, kde část štítové zdi zavalila jednoho muže. Zásah trval několik hodin.

Jak jsme vás ve středu informovali v článku, zřítila se v Letonicích část domu na jednoho muže. K nahlášené události vyslalo operační středisko hasičů jednotky krátce před půl šestou odpoledne. Hasiči po příjezdu zjistili, že muž se již v sutinách nenachází. I přes riziko dalšího zborcení zdi zraněného vyprostili místní obyvatelé ještě před příjezdem hasičů a záchranářů. Hasiči pomohli záchranné službě při ošetřování pacienta a následně s jeho transportem do vrtulníku, který přistál na silnici poblíž nehody. „Včera večer vyslalo naše operační středisko do Letonic na Vyškovsku vrtulník a dva pozemní prostředky. Naši pomoc potřeboval muž, kterého zavalila část zdi rodinného domku. Pacienta středního věku naši zdravotníci ošetřili. Poskytli mu kyslíkovou terapii, zaléčili jej a zafixovali. Následně byl muž s těžkým zraněním letecky transportován k další péči na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová ve čtvrtek. Velitel zásahu si na místo vyžádal statika, který po prohlídce objektu stanovil způsob zabezpečení rodinného domu. K události proto vyjely posilové jednotky z Brna a Vyškova určené ke stabilizaci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.