Stavba plavební komory Rohatec/Sudoměřice byla zahájena

Foto: Baťův kanál a město Hodonín

HODONÍN – Symbolickým poklepáním na tzv. přístavní pachole byla ve čtvrtek 17. srpna ve skalickém přístavišti na Baťově kanále slavnostně zahájena stavba plavební komory Rohatec-Sudoměřice.

Jak jsme psali v článku, na začátku července podepsalo Ředitelství vodních cest České republiky smlouvu se zhotovitelem na výstavbu plavební komory Rohatec/Sudoměřice. Zahájení stavby proběhlo ve čtvrtek 17. srpna ve skalickém přístavišti na Baťově kanále. Byla mu přítomna řada hostů včetně čelních představitelů Jihomoravského a Trnavského kraje, poslanců i starostů okolních obcí. Přítomen byl rovněž ředitel Ředitelství vodních cest ČR Lubomír Fojtů a zástupci zhotovitele. Součástí stavebních prací bude kromě samotné výstavby vodního díla také oprava sudoměřického jezu a úprava navazujícího koryta říčky Radějovky v délce přibližně 800 metrů. Všechny tyto kroky jsou nezbytnou podmínkou toho, aby mohl být splavný Baťův kanál prodloužen o dalších sedm kilometrů až do Hodonína. „Tímto dnem se začínají plnit velká očekávání řady turistů, příznivců rekreační plavby i starostů obcí podél Baťova kanálu. Sny o prodloužení vodní cesty do Hodonína se stávají realitou,“ uvedl ředitel Ředitelství vodních cest ČR Lubomír Fojtů. Bližší informace najdete na webu města Hodonína.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.