Chtěl na vysokou, ale neměl maturitu. Padělané vysvědčení ho může dostat do vězení

Ilustrační foto

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Snaha rozšířit si vzdělání vyjde šestačtyřicetiletého muže draze. K cestě na vysokou školu mu chybělo maturitní vysvědčení, nechal si ho proto padělat.

Muž se v září 2021 rozhodl vystudovat vysokou školu, maturitní zkoušku ale nikdy nesložil. Začal proto na internetu hledat někoho, kdo by mu s problémem pomohl. „Prostřednictvím emailové komunikace našel jemu neznámého padělatele, se kterým se domluvil na finální podobě svého budoucího vysvědčení. To mu za úplatu 20 tisíc korun vytvořil,“ přiblížil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

S novým vysvědčením měl již brány k přijímacímu řízení otevřeny. „Na základě přihlášky a přiloženého maturitního vysvědčení byl téhož roku přijat na vysokou školu v Uherském Hradišti. Studia ovšem musel na základě zjištěných skutečností zanechat. Již obviněnému muži za trestný čin padělání a pozměnění veřejné listiny hrozí až 3 léta za mřížemi,“ uzavřel Šiška.