Hřiště u ZŠ Krále Jiřího z Poděbrad ve Strakonicích je ve špatném stavu. Město ho opraví

zdroj FB Město Strakonice

STRAKONICE – Venkovní hřiště při Základní škole Krále Jiřího z Poděbrad je v původním stavu s asfaltovým povrchem značně narušeno výtluky. Nářadí na kolektivní sporty buď chybí, nebo je poničeno. Proto město Strakonice jako zřizovatel základních škol plánuje celkovou rekonstrukci tohoto hřiště.

O rekonstrukci blíže informovala mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková. „V plánu je vybavit hřiště umělým polyuretanovým povrchem – tartanem. Tomu ovšem bude předcházet vyrovnání a penetrace původního asfaltobetonu, na který bude následně položena ve spádu vrstva nového asfaltobetonu a na ten pak přijde sportovní bezespárový povrch v tloušťce deset milimetrů,“ sdělila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle slov Markéty Bučokové se počítá i s opravou obrubníků lemujících celé hřiště a zhotovením nového oplocení s výškou 4 metry. Součástí nového oplocení budou i dvě vstupní brány. Nové hřiště bude sloužit převážně pro míčové hry jako je malá kopaná, volejbal, florbal a streetball. Rozměry hřiště 38 krát 26 metrů zůstanou zachovány.

Stavební firma, která vzešla z výběrového řízení, rekonstrukci provede za cenu 2 896 897 korun. Práce zahájili dnes a dokončení se plánuje nejpozději do 31. října letošního roku.

Budova Základní školy Krále Jiřího z Poděbrad píše svoji historii od roku 1964, kdy byl 1. září zahájen první školní rok v nových prostorách. Venkovní hřiště pochází z počátku sedmdesátých let minulého století.