Hálkovo divadlo se chystá na novou sezonu. Diváky překvapí novým komfortem!

Foto hlediště Hálkova Divadla: Město Nymburk

NYMBURK – Divadelní sezóna v Nymburku odstartuje v říjnu a diváci se už teď mohou těšit na nové sedačky. Staré byly už tak zničené, že zaměstnanci divadla museli přistoupit k netradičním opatřením.

„Sedačky byly v opravdu žalostném stavu. Byly potrhané, špinavé a někde dokonce i protržené. Zaměstnanci divadla proto našili na sedadla provizorní návleky,“ vysvětluje místostarosta Bořek Černý.

Sedadla za půl miliónu

Už v roce 2021 město nechalo opravit zničená sedadla v prvních dvou řadách. Práce na výměně potahů zbylých 232 sedadel a 12 židlí už začaly. Za téměř půl miliónů korun se sedačky demontují, očalouní novou látkou a znovu namontují na původní místa. Hotovo by mělo být do začátku října.

Rekonstrukce střechy

Město plánuje také obnovu hydroizolační funkce střechy. Ta je zastaralá a místy do objektu zatéká. Při opravě střechy dojde k rekonstrukci střešního pláště a také k zateplení střech.

S památkáři

Budova divadla s prvky funkcionalismu od architekta Jaroslava Koska se nachází v Městské památkové zóně Nymburk, a proto se veškeré plánované práce projednaly s památkáři. Stavební práce začnou po podpisu smlouvy a budou trvat do konce roku. Rekonstrukce střechy přijde na 2, 6 miliónů Kč bez DPH.

Nové sedačky a střecha tak zaručí, že návštěvníci divadla budou mít příjemný zážitek nejen z představení, ale i prostor divadla.

 

Jen pohled na stará sedadla už byl žalostný
Divadlo ještě čeká rekonstrukcr střešního pláště a zateplení. Foto: Město Nymburk