VIDEO: Řidič předjížděl v mlze. Zasekl se mezi dvěma náklaďáky

Auto zaseklé mezi náklaďáky
Foto Policie ČR

HRANICKO – Podzim je pomalu tady a s ním i mlhy, podzimní plískanice a tma. S tím je potřeba počítat i na silnicích. Ne jako dvaačtyřicetiletý řidič Jeepu, který začal předjíždět náklaďák s přívěsem v mlze a byl asi nemile překvapený, když se v protisměru z mlhy vynořil kamion

Nehoda, která se stala v úterý 29. srpna u Kyžlířova na Hranicku se naštěstí obešla bez vážných následků a újmy na zdraví. Dvaačtyřicetiletý řidič osobního auta značky Jeep jel od Potštátu na Hranicku na Odry na Novojičínsku. “Za snížené viditelnosti, kdy se v dané lokalitě rozprostírala mlha, začal předjíždět nákladní auto s přívěsem, aniž by měl před sebe dostatečný rozhled, aby mohl bezpečně předjíždět,” popsala situaci v době nehody policejní mluvčí Miluše Zajícová. Řidič Jeepu byl nejspíš nemile překvapený, když se proti němu vynořil z mlhy kamion. Když řidič kamionu uviděl v protisměru auto, strhl volant k pravému okraji silnice. Stejně zareagoval i řidič náklaďáku s přívěsem . Jeep zůstal ve výsledku zaklíněný mezi oběma náklaďáky. Díky rychlé reakci řidičů náklaďáků se nehoda naštěstí obešla bez zranění. Při šetření nehody policisté zjistili, že řidiči Jeepu skončila platnost řidičáku v roce 2020 a auto má od ledna letošního roku prošlou technickou.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém krajia žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.