Buďte včas na startu veteránské rallye!

JIŽNÍ ČECHY – Už na konci týdne zaplaví jižní Čechy veteránské klenoty. Víte, kudy pojedou? Trasa XIV. South Bohemia Classic letos měří přes čtyři stovky kilometrů, takže budete mít spoustu šancí je na cestě povzbudit, zamávat a také si je na památku vyfotit. Jen je třeba být ve správný čas na tom správném místě.

Na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích se účastníci budou sjíždět 8. září ve 13 hodin. Po nutné prezenci posádek a administrativní přejímce se vydají na trať první etapy v 16.30 hodin. V 18 hodin je zastihnete na náměstí Čsl. armády v Hluboké nad Vltavou, kde si posádky budou dávat kafíčko, aby se pak vydali do cíle etapy. Noční průjezd Českým Krumlovem je v plánu v 19.45 hodin, tak si na ně počkejte na náměstí Svornosti. Druhá etapa startuje v Dolní Vltavici 9. září v 8 hodin. V 10.45 hodin je zastihnete u kláštera v Borovanech a v 11.45 hodin si dají oběd na Masarykově náměstí v Třeboni. Ve 13.30 hodin se zastaví na náměstí Republiky v Nových Hradech a v 15.50 hodin už budou zase zpět v cíli, tedy v Dolní Vltavici.

Svůj program přizpůsobilo akci i Letní kino Háječek v Českých Budějovicích. Chlapský večer má na programu skvělý film Le Mans ´66. Uvidíte ho za přítomnosti ředitele veteránských rallye Pavla Kacerovského a talentovaného juniorského jezdce Matěje Pavlíčka. Tahákem budou i věrné kopie speciálů, které na slavném okruhu v minulosti závodily. Přijďte se podívat na Ford GT40 a Aero Minor Sport!

Chcete si zavzpomínat na závody z padesátých a šedesátých let minulého století? Pak se 9. září ve 12 hodin vydejte na GRAND PRIX Kaplice. Silniční okruh na náměstí a v přilehlých ulicích navazuje na tradici kaplických okruhových závodů motocyklů a automobilů a jistě i tady si užijete spoustu zábavy.