Psí hry proběhnou na Hracholuskách

Zdroj: pxhere.com, free image

HRACHOLUSKY – Fitming dog summer games? Znáte tento sport nebo hry? Jedná se o závod záchranářských psů! V Plzeňském kraji se u přehrady Hracholusky bude od 13. do 17. září konat Mezinárodní soutěž záchranných psů  Jde mimochodem o první, a tedy i průlomový ročník soutěže tohoto druhu.  Pořadatelé, což je SAR-DOG, Záchranná brigáda kynologů a Vodní záchranná služba ČČK, zve potenciální závodníky s jejich čtyřnohými kamarády i diváky z řad veřejnosti na tuto kynologickou a sportovně společenskou událost.

„Psí hry jsou rozděleny na dvě základní části a během akce je připraven pestrý doprovodný program a závodů se zúčastní například i členové thajského USAR týmu, kteří zasahovali při posledním neštěstí v Turecku. Centrem dění bude kemp VZS ČČK Keramika, kde bude probíhat vyhlašování výsledků jednotlivých závodů a již zmíněný doprovodný program,“ sdělila nám tisková mluvčí akce Veronika Černá.

V rámci celé akce se ve středu můžete podívat na individuální tréninky, či tréninky s figurantem ve vodě. Ve čtvrtek je naplánováno volno pro závodníky, kdy se budou připravovat všechna stanoviště pro závody. V pátek a v sobotu pak můžete shlédnout, nebo se zúčastnit „psích her“, které obsahují mimo výše uvedeného také například jízdu na surfu, přinesení záchranné pomůcky ze břehu nebo dlouhodobé odložení s rušivými vlivy.

V doprovodném programu pak můžete shlédnout ukázky techniky Hasičského záchranného sboru a Czech SAR Teamu i výcviku služebních psů Policie ČR.