Městské koupaliště Rokycany navštívilo přes 45 tisíc lidí

Zdroj: Pixabay.com, free image

ROKYCANY – Sezona na Městském koupališti v Rokycanech byla zahájena ve čtvrtek 1. června, ukončena byla v neděli 3. září. Za tři měsíce ho navštívilo 45 844 návštěvníků. Přírodní koupaliště o rozloze dvanáct tisíc metrů čtverečních je druhé největší v České republice a jedno z nejoblíbenějších v západních Čechách.

Zaměstnanci již začali vypouštět koupaliště, aby se netvořily řasy na betonové vaně, a začne příprava na sezonu příští. Povodí Vltavy zahájilo opravu místa soutoku Holoubkovského potoka a Klabavy, a tím nám znemožnili pravidelné dopouštění vody do koupaliště. Proto se pohledová kvalita vody zhoršila, po hygienické stránce však byla v pořádku. V letošním roce byl možné poprvé platit platební kartou na rokycanském koupališti, což návštěvníci značně využívali. Poměr plateb kartou a v hotovosti byl zhruba půl na půl. Celodenní vstupné pro dospělého stálo 100 korun, zlevněné 80 korun, děti do 6 let chodily na koupaliště zdarma.

Město také provozuje finskou saunu s ochlazovacím bazénkem vedle areálu plaveckého bazénu. Ta je od září v provozu ve standardním režimu.