Tragická středa 13. září na dálnici D1 směrem na Brno: Tři vážné nehody a velké kolony

Foto: HZS JMK

BRNO – Ve středu před šestou hodinou ráno zasahovali hasiči na 198. kilometru dálnice D1 ve směru na Vyškov u nehody osobního auta a motorky. Dálnice ve směru na Vyškov byla uzavřená.

Vážná nehoda uzavřela ve středu ráno 198. kilometru dálnice D1 v Brně ve směru na Vyškov zhruba na půl hodiny. Motorkář se těžce zranil. „V péči jsme měli motorkáře s těžkým poraněním. Po ošetření jsme jej převezli na urgentní oddělení Fakultní nemocnice Brno. Nikdo další zraněný nebyl,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Podle policejního mluvčího Pavla Švába se tvořily kolony, protože se jezdilo jen odstavným pruhem. Po osmé hodině byla dálnice plně zprovozněna.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Bohužel jela dálnice jen pár hodin a před 11. hodinou se na 173. kilometru stala další tentokrát tragická nehoda dodávky s nákladním vozem. „Zasahujeme na 173. kilometru D1 směr Brno u další nehody. Provoz zastaven,“ uvedli hasiči na sociální síti X. 10:55. Jak uvedla Zelená vlna, dálnice D1 směrem na Brno je neprůjezdná už na dvou místech po dvou vážných nehodách dodávky a kamionu, a to na 173. a 164. kilometru. Za exitem 162 Velká Bíteš na 164. kilometru přistál vrtulník záchranářů. Provoz je zastavený. Kolona se rychle prodlužuje před exit 162 Velký Bíteš a dojíždí se do ní už kolem 160. kilometru. Nehoda má tragické následky, zemřel řidič dodávky. Kvůli vyšetřování se dá očekávat, že dálnice bude uzavřená delší dobu. Za exitem Domašov na 173. kilometru opět narazila dodávka do kamionu. I tady je dálnice neprůjezdná.

Foto: Zelená vlna ČRO