VIDEO: Kriminalisté zajistili v Tišnově a Kuřimi rostliny konopí. Pěstírnu prozradil zápach

Foto: HZS JMK

BRNO-VENKOV – Typický zápach pěstovaných rostlin konopí musel uprostřed Tišnova mnohokrát upoutat pozornost nejen občanů, ale i policistů a strážníků. Bylo jen otázkou času, kdy se podaří přesně určit místo, odkud zápach pochází.

Nelegální pěstírnu konopí s necelou čtyřicítkou rostlin objevili kriminalisté při domovní prohlídce jednoho z domků v centru Tišnova. Padesátiletý muž pěstoval zakázané rostliny z velké části na záhoncích na dvorku. Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška muž nakoupil u jižních sousedů semena a malé rostliny vypěstoval uvnitř domku. Pak je přesadil na dvůr. Při domovní prohlídce policisté také objevili zařízení na indoor pěstování konopí a více než pět kilogramů sušiny. Muž přiznal, že část z produkce sám spotřeboval, zbytek pak rozdával kamarádům a známým. Takto konopí pěstoval nejméně dva roky.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Prakticky stejný počet rostlin objevili kriminalisté několik dnů před tím při domovní prohlídce rodinného domku na okraji Kuřimi. Jedenatřicetiletý muž tam ve dvou boxech uvnitř budovy pěstoval skoro 40 rostlin konopí. Vedle toho pak policisté objevili i další potřeby nutné k pěstování konopí. Oba případy kriminalisté nadále vyšetřují. „Dvojice mužů musí počítat se stíháním za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ doplnil Malášek.