V úterý večer řádily silné bouřky a vítr

foto: HZS Královéhradeckého kraje

KRÁLOVÉHRADECKO – Lidé hlásili na tísňovou linku hasičů zejména spadlé stromy na komunikace, v několika případech došlo také k pádu na zaparkovaná osobní vozidla. Silný vítr mimo jiné poškodil v několika případech také střešní krytiny.

„Největší nárůst událostí jsme zaznamenali po 20. hodině, situace se uklidňovala před půlnocí. Oznámení pak přijímali kolegové na lince 112 v menší míře v průběhu celé noci. Nebezpečné stavy po bouřce odstraňovaly v noci v terénu profesionální i dobrovolné jednotky hasičů,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Od včerejší osmé hodiny večerní do dnešní půl šesté ranní zaevidovali hasiči celkem 107 událostí. Nejvíce zásahů měly jednotky na Jičínsku (33), Královéhradecku (28), Trutnovsku (27) a Náchodsku (19). Na Všechny události se naštěstí obešly bez zranění.

Například stromy spadlé na zaparkovaná osobní vozidla odstraňovaly jednotky v Libáni, v Trutnově v Úpské ulici a ve Smiřicích. Ve Studnici na Náchodsku naboural do spadlého stromu po 21. hodině osobní automobil. Hasiči vozidlo vyprostili a strom z vozovky odstranili, nehoda se obešla bez zranění.

Se zajištěním poškozených střešních krytin pomáhali hasiči v Lužci nad Cidlinou, Novém Bydžově, Ostroměři a na dvou místech ve Dvoře Králové nad Labem. Třeba v královédvorské ulici Pod Lesem sroloval silný vítr část plechové střechy na rodinném domě, hasiči ji pomohli sundat dolů a střechu provizorně zakryli.