Muž z Českobudějovicka měl v Linci krást šperky. Ty mizely během přepravy

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Zajímavý případ vyšetřují kriminalisté z Českých Budějovic. V minulých dnech obvinili z krádeže šperků  třiadvacetiletého muže z Českobudějovicka. K té ale došlo v rakouském Linci. Zásilky se šperky zmizely vždy během přepravy. Muž totiž pracoval jako zaměstnanec přepravní společnosti.

O případu informoval policejní mluvčí Jiří Matzner. „Ze státního zastupitelství v Linci policisté převzali případ závažné krádeže (podle rakouského práva) šperků za zhruba dvě stě čtyřicet tisíc korun. Nešlo o žádnou loupež, zásilky se šperky zmizely vždy během přepravy,“ uvedl mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kriminalisté zjistili, že obviněný muž pracoval jako pracovník přepravní společnosti v logistickém centru v obci Ansfelden, zde si pravděpodobně zajímavé zásilky vytypovával a kradl. Odcizil zásilky, které obsahovaly prsteny, řetízky, zlaté přívěsky a náušnice. V centru takto řádil v loňském létě,“ upřesnil Matzner.

Podle slov policejního mluvčího Jiřího Matznera si muž obvinění převzal z rukou českých vyšetřovatelů. „V případě odsouzení by muži hrozil trest odnětí svobody v délce až pěti let,“ doplnil policejní mluvčí.