Zdrogovaný motorkář ujížděl policistům na motorce bez registrační značky

Ilustrační foto

VSETÍNSKO – Pozornost policejní hlídky upoutala v neděli po 13. hodině v Ústí projíždějící motorka bez registrační značky. Rozhodli se proto řidiče i motorku zkontrolovat.

Jakmile motocyklista zjistil, že za ním jede policejní automobil, zrychlil a snažil se hlídce ujet. Ujížděl několik kilometrů a dopadnout se ho podařilo až ve Vsetíně na ulici Josefa Sousedíka.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Důvody, které donutily dvaačtyřicetiletého muže policistům ujíždět, začaly vyplouvat na povrch ihned po dopadení. „Kromě toho, že jel na motocyklu bez registrační značky, bylo lustrací například zjištěno, že muž řídil motocykl i přes fakt, že mu byl v srpnu loňského roku uložen zákaz řízení všech motorových vozidel v délce trvání 16 měsíců. Je tak v tomto případě podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ sdělil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Policisté s řidičem následně provedli i testy na alkohol a jiné návykové látky. „Pod vlivem alkoholu dvaačtyřicetiletý muž nebyl, ale test na drogy byl nakonec vyhodnocen s pozitivním výsledkem. Na výzvu policistů k absolvování lékařského vyšetření reagoval odmítnutím,“ dodal Jaroš.