Podzimní slavnosti v jihlavské zoo lákají na dýňové hody i výhodnější vstupné

Podzimní výzdoba v jihlavské zoo. Foto Daniela Oberreiterová

JIHLAVA – Jihlavská zoologická zahrada chystá na konec října bohaté slavnosti. Návštěvníci se mohou těšit na dýňové hody, nazdobenou zoo, výhodné vstupné nebo řemeslné trhy.

Speciální program čeká školáky na podzimní prázdniny. Přihlášení zájemci se mohou ve dnech 26. a 27. října zúčastnit speciálního prázdninového programu PodpoVRCHem, registrace je možná na webových stránkách. Zároveň budou po oba dny probíhat komentovaná krmení medvědů (11.00), prasat visajanských (12.30) a surikat (14.00). Dýni dostane i tygřice (10.30) a hrošík (13.00).

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V pátek 27. října se bude v zoo slavit Den lemurů. Každý, kdo přijde v pruhovaném oblečení, dostane hned u vstupu malý dárek. V době od 10.00 do 15.00 hodin se můžete zúčastnit lemuřího tvoření. Návštěvníky dále čekají procházky kolem lemuřích ostrovů a fotokoutek „s králem Jelimánem“. V 17.00 hodin pak začne speciální Večer PodpoVRCHEM – Co nevíte o lemurech? Povídat o nich bude zoolog Richard Viduna.

Další lákavý program připravila zoologická zahrada na sobotu 28. října. „V zoo bude dýňové hodování, řemeslné trhy, u nás PodpoVRCHem podzimní dílny a celá zoo bude nazdobená,“ vyjmenovává vedoucí centra PodpoVRCH Pavla Jarošová. Akce potrvá od 10 do 15 hodin a na své si přijdou i zvířata, pro která zaměstnanci jihlavské zoo připravili soustu dýní. Časový rozpis, kdy zvířata dýně dostanou, najdou návštěvníci v areálu zoo a před akcí bude zveřejněn na webových stránkách.

Jihlavská zoologická zahrada zároveň zve na večerní prohlídky. Jsou určeny rodinám s dětmi a doplní je zajímavé aktivity. Vzít si s sebou můžete i lampiony, ale pouze na baterie.

A to ještě není vše. V týdnu od 30. října do 3. listopadu mohou návštěvníci v době od 16.00 do 17.00 hodin využít možnost zvýhodněného vstupného. Všichni zaplatí pouhých 50 korun. Současně se budou moci na zdejší areál podívat i potmě. „Pavilony budou otevřeny do osmnácté hodiny a areál zoo se zavírá v sedm večer,“ zve ředitel jihlavské zoo Jan Vašák.

Darujte zvířatům podzimní plody

Zoologická zahrada ráda přijme nasbírané plody ze zahrádek, polí a lesů. „Budeme velice rádi za každý příspěvek. Můžete přinést dýně, cukety nebo jedlé tykve, šípky, suché kukuřičné klasy, žaludy a bukvice,“ dodává Jan Vašák s tím, že zoo bohužel nepřijímá kaštany, protože nemá žádné zvíře, které by se jimi živilo.

A přinést můžete samozřejmě i okrasné dýně, které budou součástí zdejší výzdoby. Vše je možno zanechat na hlavní pokladně, při větším množství ale raději předem zavolejte na tel. číslo +420 737 266 421.