Centrum Zlína ožije Svatomartinskými hody

Ilustrační foto

ZLÍN – Svatomartinské hodování už je za dveřmi. Ve velkém si ho mohou užít i Zlíňané, kteří v sobotu 11. listopadu od 10 hodin dorazí na náměstí Míru.

Hned dopoledne prodejci otevřou stánky a náměstí bude netrpělivě vyhlížet příchod družiny malých Martinků, žáků Základní umělecké školy Zlín. Očekávaná jedenáctá hodina odstartuje žehnání svatomartinskému vínu a poté hody zahájí společný slavnostní přípitek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V průběhu dne čeká návštěvníky ochutnávka svatomartinských a mladých vín od významných moravských vinařů, husí speciality, samotná husí pečínka a další delikatesy. V plánu je i kuchařská show, vystoupení cimbálové muziky, soutěže o ceny a další doprovodný program pro děti i dospělé. Slavnostním dnem provede návštěvníky moderátor Lukáš Hejlík.

Vstup na akci je zdarma. Degustační sklenice v jednotné ceně 50 korun bude k dostání přímo u vinařů. Ve stáncích lze platit v hotovosti, někteří prodejci však umožní i platbu kartou. Akce potrvá do 22 hodin.