Výstava Světy ukryté v kameni vás vtáhne hlouběji pod povrch

Výstava Světy ukryté v kameni. Autor fotografie: Jiří Šura, zdroj: Moravské zemské muzeum

Brno – zajímavou výstavu Moravského zemského muzea s názvem Světy ukryté v kameni najdete v Dietrichsteinském paláci. Přijďte zhlédnout jedinečné kamenné exponáty, jejichž autorkou je sama příroda.

Na výstavě uvidíte unikátní a rozmanité formy křemenných hmot, doprovázené efektními makrofotografiemi detailů leštěných achátů od Jiřího Šury. Mohou vám připomínat cokoliv od neskutečných a tajemných zákoutí Vesmíru, mystické příběhy, přes součásti živé přírody až po abstraktní umění. Nechte se vtáhnout hlouběji pod povrch, nehodnoťte jen vnější a na první pohled viditelnou skořápku. Povolte uzdu Vaší fantazie a objevte nepřeberné množství skrytých a tajuplných mikrosvětů. Vystavené snímky i skutečné kameny se vám budou jistě líbit.

Výstava probíhá od 8. listopadu 2023 do 1. září 2024 v Dietrichsteinském paláci na brněnském Zelném trhu. Nenechte si ujít ani vernisáž výstavy a to 7. listopadu 2023 v 17.00. Více informací naleznete na stránkách Moravského zemského muzea. Přijďte, jste srdečně zváni!