V soutěži přívětivý úřad je Hodonín v kraji stříbrný po Brnu

Hodonín, foto: Radek Mlček

BRNO, HODONÍN, ZNOJMO – V 8. ročníku motivační soutěže Přívětivý úřad obcí s rozšířenou působností a úřadů městských částí Prahy, kterou organizuje Ministerstvo vnitra, získal Městský úřad Hodonín druhé místo v Jihomoravském kraji, hned za Brnem. Na třetím místě bylo oceněno Znojmo.

V soutěži Přívětivý úřad získal Městský úřad Hodonín druhé místo v Jihomoravském kraji. Vyhlášení výsledků soutěže, kterou pořádá Ministerstvo vnitra, se uskutečnilo 1. listopadu v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze. V soutěži se sleduje například dostupnost úřadu a služeb pro občany, online služby, platby kartou, možnosti elektronických plateb, úroveň komunikace, zveřejňování informací nad rámce dané zákony, zveřejňování dokumentů a výstupů ze zasedání zastupitelstva, úroveň spolupráce občanů ve věcech veřejných a podobně. Celkem se hodnotilo 86 kritérií. Soutěže se zúčastnilo 130 obcí s rozšířenou působností z celé republiky a městských částí Prahy 1 až 22. Více informací o soutěži najdete zde.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.