Ze sádek zmizeli kapři za více než čtyřicet tisíc korun

Ze sádek zmizeli kapři za více než 40 000 korun (zdroj Policie ČR)

TÁBORSKO – Policisté ze Sezimova Ústí pátrají po zloději, který v sádkách v Dlouhé Lhotě odvezl ryby ze sádek. Pachateli se podařilo dostat do oploceného pozemku, kde odpuštěním vody z nádrže snížil hladinu a poté odcizil zhruba šest metráků ryb. Policisté hledají případné svědky.

Ke krádeži došlo někdy v noci ze soboty 4. na neděli 5. listopadu na pozemku, který je využíván pro uskladnění ryb v sádkách. „Neznámý pachatel nejprve překonal dosud nezjištěným způsobem oplocení pozemku, otevřel dvoukřídlá vrata a následně vjel blíže nezjištěnou technikou až na pozemek. Poté manipuloval s odtokovou šachtou jedné sádky, aby snížil její hladinu,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ze sádky pak zloděj postupně vylovil podle informací policie bezmála šest set kilogramů ryb. „Jednalo se o kapra obecného, takzvaného lysce o váze cca dva a půl kilogramu,“ upřesnila Schwarzová. Poté pachatel pozemek opustil. Majiteli ryb způsobil škodu převyšující částku 40 000 korun.

Policisté se obrací na případné svědky této události, kteří si mohli všimnout na místě činu nebo v jeho okolí jakéhokoliv podezřelého jednání či pohybu neznámých vozidel. „Kontaktovat policisty můžete na telefonním čísle 974 238 730 nebo přímo na lince 158,“ žádá policejní mluvčí.

Ze sádek zmizeli kapři za více než 40 000 korun (zdroj Policie ČR)
Ze sádek zmizeli kapři za více než 40 000 korun (zdroj Policie ČR)