Pacienty v písecké nemocnici převáží tahač

Pacienty písecké nemocnice převáží tahač (zdroj jihnem.cz)

PÍSEK – Pacienty hospitalizované v písecké nemocnici, které čeká vyšetření na magnetické rezonanci, převáží s jejich lůžky bateriový tahač. Stroj za 200 tisíc korun usnadňuje práci sanitářů a zdravotních sester během právě probíhající rekonstrukce transportního koridoru pro magnetickou rezonanci.

„V souvislosti s rekonstrukcí koridoru pro magnetickou rezonanci využíváme k transportu lůžek s pacienty náhradní trasu. Sanitáři, kteří převážejí postele s pacienty na vyšetření, by tuto svažitou komunikaci těžko překonávali. Pro usnadnění jejich práce a větší bezpečnost transportovaných pacientů pořídilo vedení nemocnice na překlenovací období tahač postelí,“ uvedl Václav Marek z Provozně-technického oddělení Nemocnice Písek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Tahač za 200 tisíc korun zvládne bez problémů uvézt lůžko s nemocným a potřebným vybavením i do nejstrmějšího kopce, na který lze v areálu nemocnice narazit. „Pořídili jsme ho pro bezpečný převoz postelí. Ty by jinak museli tlačit alespoň dva sanitáři, aby převýšení v nemocnici zvládli a nesjeli přitom dolů,“ řekla Dana Čagánková, členka představenstva Nemocnice Písek.

Vedení nemocnice chce elektrotahač využít k usnadnění práce sanitářů i po dokončení rekonstrukce koridoru, plánované na konec letošního roku. Sloužit by měl zejména v interiérech s převýšením, které jsou například na Radiodiagnostickém oddělení u některých vyšetřovacích přístrojů, či u extrémně obézních pacientů.

zdroj: jihnem.cz