Středisko mediační služby pracuje s obětmi i pachateli trestných činů

Zdroj: Krajský úřad Pardubice

PARDUBICKÝ KRAJ – V Pardubicích proběhla minulý týden beseda s veřejností pod názvem „Nikdy není pozdě, aneb když vám do života zasáhne trestný čin,“ pod vedením Střediska Probační a mediační služby. Návštěvníky zaujala především práce s obětmi trestných činů, pachateli trestných činů a tématem se stal i Probační dům v Písku.

Setkání se zúčastnila klientka, kterou na jaře podmíněně propustili z výkonu trestu odnětí svobody. Přítomným vyprávěla svůj životní příběh o závislosti na drogách, páchání trestné činnosti, neplnění dohledu probačního úředníka a trest jí byl změněn na výkon trestu odnětí svobody. „O besedu byl velký zájem, přišli nejen zástupci státních a neziskových organizací, ale také zájemci z řad veřejnosti. přítomní neslyšeli jen obecné fráze, ale skutečné lidské příběhy, ze kterých mohli poznat, jak Probační mediační služba funguje a co může zachránit,“ uvedl radní Pardubického kraje pro sociální a neziskový sektor Pavel Šotola.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Besedy se zúčastnila i oběť domácího násilí, tak po odchodu účastníků a požádala probační pracovníky o pomoc a podpoření a navázala s nimi spolupráci.