Záchranáři na Vysočině budou jezdit v nových sanitkách za 27 milionů

Foto: ZZS Kraje Vysočina

KRAJ VYSOČINA – Osm nových sanitních vozů, dosahujících téměř dvousetkilometrovou rychlost, zakoupila koncem října Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina. Nahradí starší vozidla na Jihlavsku, Havlíčkobrodsku a Novoměstsku.

Nové vozy značky Volkswagen Transporter odpovídají svým vybavením specifickým potřebám přednemocniční neodkladné péče. Dosahují rychlosti až 189 kilometrů za hodinu a disponují nejmodernějšími technologiemi.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Již standardem je například sedmistupňová automatická převodovka, pohon všech čtyř kol nebo klimatizace ambulantního prostoru. Tyto prvky nejen zvyšují komfort záchranářů, ale také výrazně přispívají k bezpečnosti během transportu pacientů a zajišťují lepší dostupnost do všech oblastí, zejména za náročných klimatických podmínek,“ popisuje vedoucí dopravy Martin Václavek.

„Pravidelná obnova našeho vozového parku je pro nás klíčová. Nové sanitní vozy zvyšují efektivitu naší záchranky, ale také zajišťují, že můžeme poskytovat vysoký standard péče našim pacientům,“ doplňuje ředitelka ZZS Kraje Vysočina Vladislava Filová.

Výrobcem a současně dodavatelem vozů je firma Fosan s.r.o., Ivančice. Investice vyšla na 26,6 milionů korun, částečně byla pokryta z evropských fondů REACT-EU. Nové sanitní vozy budou umístěny na výjezdové základny v Jihlavě, Telči, Novém Městě na Moravě, Chotěboři, Třebíči, Ledči nad Sázavou, Velké Bíteši a Habrech.

Foto: ZZS Kraje Vysočina
Foto: ZZS Kraje Vysočina