V době stávky mohou krumlovské děti využít náhradní program. Víme kde

ilustrační foto (zdroj pixabay.com)

ČESKÝ KRUMLOV – V pondělí 27. listopadu 2023 se zaměstnanci čtyř základních škol a šesti ze sedmi mateřských škol v Českém Krumlově připojí k celostátní stávce. Na ZŠ Linecká se připojují do stávky jen učitelky a učitelé z druhého stupně, žáci však budou mít ve škole zajištěný jiný program. Naopak stávky se vůbec neúčastní MŠ Tavírna.

„Naprosto respektujeme rozhodnutí zapojení základních a mateřských škol do stávky, ale zároveň si uvědomujeme, že to může některým rodičům způsobit problémy se zaopatřením dětí. Pro ně jsme připravili náhradní program, kde o děti v době výuky bude postaráno,“ říká starosta Alexandr Nogrády.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Využít nabídky náhradního programu mohou jen rodiče, kteří nemají jinou možnost, jak děti v den stávky obstarat. Kapacity náhradního programu jsou totiž velmi omezené. Děti z mateřských škol se mohou zúčastnit programu v MŠ Plešivec II, kde bude zajištěna péče pro padesát šest dětí v době od 7:00 do 16:00 hodin.

Pro děti z 1. až 3. tříd základních škol bude uspořádán program v Boudě (Centrum pro pomoc dětem a mládeži, T. G. Masaryka 114), který bude probíhat v době od 8:00 do 16:00 hodin. Přihlásit se sem může dvacet pět dětí.

Jak je možné děti přihlásit?

  • Děti na náhradní program je nutné přihlásit na Odboru školství, sportu a péče o dítě.
  • Kontakt: V. Hlavenková, 380 766 413, vladimira.hlavenkova@ckrumlov.cz.
  • V emailu je nutné uvést jméno a příjmení dítěte, datum jeho narození, kontakt na rodiče a o jaký ze dvou náhradních programů máte zájem.
  • S sebou děti musí mít svačiny, oběd budou mít zajištěný ve formě bagety.

Účast dětí je zdarma, registrace je možná do naplnění kapacit, nejdéle však do pátku 24. listopadu 2023 do 13:00 hodin.
V případě účasti na akci v Boudě je nutné, aby dítě přišlo s vyplněnou přiloženou žádostí. Tu je možné si stáhnout zde.