Dopravní situace na Plzeňsku: Napadl první sníh a hned katastrofa!

ilustrační foto (zdroj shutterstock)

PLZEŇSKO – TACHOVSKO – ROKYCANSKO – (ŘSD a VLASTNÍ ZPRAVODAJSTVÍ) – I dnes se potýkali řidiči motorových vozidel s komplikacemi v silniční dopravě zaviněné sněhovou kalamitou. Podle sdělení Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

I dnešní ráno se neobešlo bez komplikací v dopravě na území Plzeňského kraje. Podle sdělení ŘSD Plzeňského kraje byla situace na dálnici D5 na Plzeňsku bez komplikací, nebyla zde hlášena žádná dopravní nehoda a omezení. Nicméně díky řadě adventních autobusových výletů cestovních kanceláří směrem do Bavorska či Baska a jízdě autobusů s odboráři do Prahy na demonstraci proti současným vládním opatřením, takzvanému konsolidačnímu balíčku byla podle našeho zjištění dálnice D5 takřka přeplněna a silničáři zaspali.

Řidiči museli zvolit objízdnou trasu, a to sjet na 107. km přes Kladruby na Benešovice a na exitu 119 najet zpět na dálnici. Krátce před půl třetí ráno byla dálnice D5 opět trochu více průjezdná. K dalším komplikacím došlo na 47. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov krátce před čtvrtou hodinou ráno.

Doslova tragická situace byla v okresním městě Rokycany, kde vznikaly kolony vozidel, které mířily na dálnici na Prahu či na Plzeň i ze samotných Rokycan do místních obcí nejmenšího okresu Plzeňského kraje.