O první adventní neděli se v Jihlavě rozzáří vánoční strom. Svítit budou i sochy zvířat

Foto: Město Jihlava

JIHLAVA – Již tuto neděli proběhne v Jihlavě slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Svůj provoz tento den oficiálně zahájí i kluziště na Masarykově náměstí.

K návštěvě centra Jihlavy bude již od deseti hodin dopoledne lákat adventní vesnička plná dřevěných stánků. Návštěvníci si tak budou moci nejen zakoupit drobné dárky, ale i potěšit své mlsné jazýčky. A chybět nebude ani tradiční svařák.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kulturní program odstartuje v 15 hodin vystoupením jihlavského bigbandu Goody Moody. O hodinu později se na kluzišti kolem morového sloupu představí oddíl krasobruslení Dukla Jihlava. V 16:45 pak bude spolu s výzdobou města slavnostně rozsvícen vánoční strom. „Osvětlené budou také vstupní brány na hradební parkány, keře, stromy a objeví se i světelné sochy zvířat s digitální projekcí na hradby a kostely,“ zdůraznila Lenka Kremláčková z Brány Jihlavy.

V 17 hodin návštěvníkům zazpívá dětský pěvecký sbor Gaudium a na 18. hodinu je naplánován koncert cimbálové kapely Tekuté noty. Součástí nedělního programu bude i vyřezávání ledového anděla u vánočního stromu.

Adventní vesnička je letos v provozu do 31. prosince. Některé stánky ale na náměstí zůstanou až do 18. února, stejně jako kluziště kolem morového sloupu.

Nedělní program na Masarykově náměstí

15:00 Goody Moody | koncert

16:00 Andělé divadla T.E.J.P. a Živa Poppy Teatre | divadlo

16:00 Oddíl krasobruslení DUKLA Jihlava – mládež, z.s.

16:45 Rozsvícení vánočního stromu a výzdoby města

17:00 Gaudium + host Melodie | koncert

18:00 Tekuté noty | koncert

Doprovodný program: tvorba ledové sochy | pro děti