Meteorologové varují: Hrozí sněhové jazyky i závěje

Ilustrační foto

ZLÍNSKÝ KRAJ – Mrazivé zimní počasí neopustí kraj ani na začátku nového týdne. Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před sněhovými jazyky a závějemi, které se budou tvořit kvůli sílícímu větru.

V pondělí se zprvu můžeme těšit na polojasnou oblohu, odpoledne však začne přibývat frontální oblačnosti. Postupně mírný jihovýchodní vítr bude nabývat na síle a k večeru může mít místy v nárazech až 15 m/s.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Výstraha meteorologů vejde v platnost s třetí hodinou odpolední a potrvá až do úterní desáté hodiny dopoledne. „Při zesíleném větru očekáváme tvorbu sněhových jazyků, v místech s větším množstvím prachového sněhu i možnost tvorby závějí,“ stojí ve vydaném varování.

Pozor by si měli dát především řidiči. Očekává se horší sjízdnost komunikací, některé vozovky mohou být zcela nesjízdné. „Při řízení auta je nutná zvýšená opatrnost. Při cestování sledovat dopravní zpravodajství,“ doporučují meteorologové.