Seniorčin byt se proměnil ve vězení, pomohla hlídka

Ilustrační foto

BRNO – Další z případů záchrany seniora se zdravotními problémy proběhl včera navečer v severní části Brna. Jednaosmdesátiletá žena upadla ve svém bytě a zůstala bez pomoci.

Naštěstí byl v její blízkosti mobilní telefon, kterým zavolala na tísňovou linku. Tam si postěžovala, že se nemůže postavit na nohy. Dodala také, že dveře bytu jsou otevřené, o opaku se ale hlídka přesvědčila záhy. Do bytového domu proto spěchala hlídka pořádkové jednotky vybavená speciální sadou na otevírání dveří. „Strážníkům, kteří jsou na takového případy dobře vycvičeni, stačily pouhé tři minuty na to, aby se dostali dovnitř pomocí planžety,“ informuje Markéta Skřivánková z Městské policie Brno. Žena ležela na podlaze obývacího pokoje, měla krvavou ránu na pravém chodidle, kterou si prý poranila při pádu. Muži zákona přivolali zdravotníky a poskytli seniorce první pomoc. Ženu odvezla sanitka do nemocnice, hlídka se ujistila, že jsou všechny spotřebiče vypnuté, zamkla byt a klíče předala majitelce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.