Požár bytu v Adamově způsobil milionové škody

Foto: HZS JMK

BLANSKO – V pátek v 7 hodin večer zasahovaly hasičské jednotky u požáru bytu v 5. patře bytového domu v Družstevní ulici v Adamově.  Už v počátku zásahu vyhlásilo operační středisko 2. stupeň požárního poplachu, zasahovalo celkem 11 hasičských jednotek.

Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky do bytového domu v Družstevní ulici v Adamově dorazila jako první jednotka dobrovolných hasičů z Adamova. Musela se popasovat s intenzivním požárem v 5. patře bytového domu a současně zahájit záchranu osob. Plameny se rozšířily i do chodby mimo byt a hasiči proti nim museli postupně nasadit dva vodní C proudy. Už v počátku zásahu si první jednotka vyžádala zvýšení stupně poplachu a další posilové jednotky. Operační středisko proto vyhlásilo 2. stupeň požárního poplachu a vyslalo celkem 11 jednotek včetně speciální techniky. Na místo vyjel protiplynový automobil z Brna-Líšně pro výměnu dýchací techniky a evakuační autobus z Tišnova, který poskytl zázemí pro obyvatele domu. Hasiči pomocí automobilového žebříku evakuovali 2 lidi a pomocí vyváděcích masek z domu zachránili 5 obyvatel po schodišti. Záchranáři se na místě postarali o 4 lidi, které nebylo nutné transportovat do nemocnice. „Ve 20 hodin měly jednotky požár pod kontrolou a ve 21 ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru a jednotky se postupně začaly vracet na základny. Škody se odhadují v milionech korun a příčinu požáru dále zjišťujeme,“ uzavřel mluvčí  Mikoška,

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.