Dobrovolnický program hradecké nemocnice potěšil hospitalizované pacienty dárky z Ježíškovy výzvy

foto: Fakultní nemocnice Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Dárky přinesli do nemocnice lidé během druhého ročníku akce Ježíškova výzva, letos se podařilo shromáždit na 150 nejrůznějších dárků, což bylo o tři desítky více než v minulém roce. Dobrovolnický program FN HK působí na několika klinikách nemocnice, dobrovolníci jsou pro hospitalizované pacienty společníky, povídají si s nimi, čtou jim či je doprovází na vycházky.

„Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem lidem, kteří se do výzvy zapojili a darovali dárky pro pacienty nemocnice a také Chráněné dílně Daneta, která na výzvu také zareagovala a akci výrobky svých žáků a klientů podpořila. Věříme, že jsme pacienty na odděleních potěšili a připomněli jim, že se blíží vánoční svátky,“ uvedla koordinátorka Dobrovolnického programu FN HK Blanka Vápeníková. Dobrovolníci FN HK dárky zabalili a v úterý roznesli na jednotlivá pracoviště nemocnice.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dobrovolnický program připravuje také různé akce, od tvůrčích dílen pro nejmenší pacienty nemocnice až po vánoční koncert v přízemí Pavilonu profesora Bašteckého, který se letos uskutečnil 7. prosince.

Do Dobrovolnického programu FN HK je zapojeno několik desítek dobrovolníků, například studentů škol či seniorů. „Všem bych jim za jejich dobrovolnou aktivitu chtěla poděkovat, vážíme si toho, že si ve svém volnu najdou čas na pacienty Fakultní nemocnice Hradec Králové a těšíme se na další spolupráci. Samozřejmě přivítáme i další zájemce,“ dodala Vápeníková. Bližší informace o Dobrovolnickém programu FN HK je možné najít ZDE.