Hasiči se rozhodně ani na Silvestra nenudili!

foto: HZS Královéhradeckého kraje

KRÁLOVÉHRADECKO – Od silvestrovské půlnoci do sedmé hodiny ranní prvního lednového dne vyjížděli hasiči ke 12 událostem. Jednalo se o 2 technické pomoci, 1 planý poplach a 9 požárů. K prvnímu výjezdu nového roku 2024 došlo 7 minut po půlnoci a šlo o požár samostatně stojícího stromu v Hradci Králové.

Mezi další zásahy patřily likvidace zbytků zábavní pyrotechniky, požáry stromků a živých plotů a také požáry popelnic a odpadkových košů.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V Trutnově jsme vyjížděli 20 minut po půlnoci k požáru osobního automobilu zaparkovaného v řadě stojících vozidel. I zde byla iniciátorem pyrotechnika. Hmotná škoda na automobilu byly vyčíslena na 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty na 40 tisíc korun,“ říká tiskový mluvčí hasičů Radek Mencl.

K dalšímu požáru došlo například ve Dvoře Králové nad Labem v Roháčově ulici. Krátce před jednou hodinou noční byli hasiči zapotřebí u zahoření dvou popelnic. Požárem ještě byly poškozeny poblíž stojící kontejnery. Způsobená škoda se vyšplhala na 10 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují 20 tisíc korun.

„V porovnání s loňským rokem 2023, kdy jsme ve stejném časovém úseku nového roku zasahovali u 17 událostí, při nichž došlo ke zranění 4 osob a usmrcení 2 osob můžeme bez váhání označit z pohledu hasičů novoroční oslavy v Královéhradeckém kraji jako poklidné,“ dodává Radek Mencl.