Potápění v Rudém moři aneb Okouzlující podmořský svět v Egyptě

Nádherně barevné korály, rybky jako z animované pohádky a nedaleko kroužící rejnok. Napadlo vás někdy, že i vy se můžete potápět? Tahle uchvacující podívaná není zapovězená jen pro ty, co prošli speciálním kurzem. Pojďte se podívat, kde si tohle dobrodružství také užít.

Egypt a potápění jdou dohromady stejně, jako dovolená u moře a all inclusive. Jejich křišťálově průzračné moře se totiž řadí mezi nejčistší na světě a dává tím skvělé podmínky pro zkoumání života pod hladinou.

Pestrobarevný svět, který prostě musíte vidět

Proč je voda v Egyptě tak čistá, ptáte se? Maximální hloubka je dostatečná na to, aby v ní nevířily nežádoucí částečky. Takže výhled bude opravdu neskutečný. Můžete spatřit vraky lodí, vyfotit si makro detail rybek, zkoumat korály a rostliny nebo se dokonce ponořit v noci. Zároveň se nemusíte ani třást strachy o to, že se budete třást zimou. Rudé moře je totiž krásně teplé. No zkrátka – jeden by se tam hned ponořil!

To zní super, ale co k tomu potřebuju?

Myslíte kromě chuti zažít něco nového? Nic. Vše zajistí profesionální potápěčská centra. A že jich je zrovna v Egyptě požehnaně. Vůbec nejlepší podmínky pro potápění jsou v Marsa Alam. A za zmínku stojí i Sharm el Sheikh, ale ani v jiných letoviscích nepřijdete zkrátka. Navíc pro ponor nemusíte absolvovat žádný kurz.

Pokud se tak velkého kroku zatím bojíte, bohatě postačí i šnorchl. Budete v klidu plavat na hladině, zatímco se vám – zcela bezpečně – naskytne úžasný pohled na dění pod vodou. Tak co, taky už vás svrbí prsty na to napsat do vyhledávače „Egypt first minute“? Tak neváhejte a naplánujte si svou dovolenou u moře ještě dnes.

Zdroj foto: joakant / Shutterstock.com