Na Štěpána nekoledovali, peníze si sami vzali

Policejní auto
Ilustrační foto

PROSTĚJOV – Zatímco většina z nás trávila poklidné vánoční svátky, dva mladíci v Prostějově se rozhodli, že peníze na Štěpána si nevykoledují, ale uloupí. Mladšímu z nich je přitom teprve 16.

Na Štěpána, tedy 26. prosince, si dva mladíci ve věku 16 a 19 let nejspíš vyhlédli svou oběť v herně. Když pak vytipovaný muž z herny před čtvrtou hodinou ranní odešel, pustili se do akce. Na Plumlovské ulici v Prostějově mu řekli, aby dal ruce na plastový kontejner. „Pak ho prošacovali a z levé kapsy kalhot mu vzali peněženku s finanční hotovostí 6 500 Kč, osobními doklady a platebními kartami. Tu prohledali a vrátili mu ji zpět pouze s občankou,“ popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Pak odešli a postupně se zbavovali platebních karet a zbytku osobních dokladů a po cestě je odhazovali. Oloupený muž okamžitě kontaktoval policii na lince 158.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Minulý týden ve čtvrtek policisté zadrželi staršího mladíka a ještě ten samý den mu sdělili obvinění pro trestný čin loupež spáchaný ve spolupachatelství a zahájili jeho trestní stíhání. Dotyčný před třemi dny opustil brány vězení a od té doby stihl spáchat více protiprávních skutků. Zajímají se o něho také policisté z Olomouce, na jejichž teritoriu se měl dopouštět majetkové trestné činnosti. Soudce poslal mladíka do vazby, kde bude čekat na konečný verdikt soudu. Hrozí mu až deset let za mřížemi.

Mladší z dvojice, teprve šestnáctiletý mladík, má nařízenou ústavní výchovu a v době loupeže měl povolenou dovolenku. Jeho současné bydliště je v jiném kraji, takže jeho skutek budou prověřovat a řešit místní policisté.