Auto uvěznilo seniora na parkovišti, na vině byla elektronika

Ilustrační foto

BRNO – Smolný den má za sebou osmasedmdesátiletý řidič z Bystrce, kterého uvěznilo jeho vlastní auto. Na pomoc musela přispěchat hlídka.

Volající na tísňovou linku oznámil dispečerům, že u supermarketu na parkovišti vypovědělo službu auto seniorovi a zřejmě došlo k závadě na elektrotechnice. Auto přestalo jet, celé se uzamklo a nešlo otevřít ani zvenku ani zevnitř. Jeho majitel tak zůstal uvězněný na předním sedadle. Hlídka za ním rychle vyrazila, na místě bylo vozidlo označeno výstražným trojúhelníkem. „Zjistili jsme, že jediné dveře, které fungují, jsou ty zadní. Kolega proto vlezl dovnitř kufrem. Nejprve se ujistil, že je muž v pořádku, půjčil si od něho klíč, kterým se mu zvenku podařilo auto otevřít,“ informuje tisková mluvčí Markéta Skřivánková. Hlídka auto odtlačila a seniorovi poradila, kde si obstarat technickou pomoc.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.